Sörmländsk Elitavel av hopphästar
 

Vår idé är att föda upp hästar som i framtiden skall ridas/tävlas av vår svenska Elit.

Vi har starka stostammar och/eller individer som presterat själva.

Nova Scotia d`Ive Z

Nova Scotia d'Ive Z är född 2014 och är efter den otroligt betydelsefulla fadershingsten Nabab de Reve. Nabab själv tävlade på allra högsta nivå med Philipe Le Jeune och vann bl.a. lagbrons i VM i Jerez. Han är far till många framgångsrika sporthästar och godkända hingstar. För att nämna några; Kashmir van Schuttershof (far till H&M All In), Vigo d'Arsouilles (far till bl.a Penelope Leprevosts Vagabond de la Pomme) & Glock's London (Gerco Schröder). 
 

Nova har en syster e: For Pleasuref-15. Mrs. Blue har en bror (f-09 e: Berlin) som tävlar 1,40m.
 

Morfar till Nova är Mr. Blue. Mr. Blue tävlade upp t.o.m Grand Prix's klasser med Bert Romp. Mr. Blue har lämnat flertalet svårklasshästar men några av de absolut mest kända är de godkända hingstarna Plot Blue (vann bl.a. världscupfinalen i Genéve med Marcus Ehning) & Zirocco Blue (Grand Prix, lagguld EM mm med Jur Vrieling).
 

Mormor Baila d'Ive Z har flera syskon som tävlar, bl.a Quick 'N'easy d'Ive Z f-02 (1,60m), Maestro d'Ive Z f-07 (1,40m) & Nickelback d'Ive Z f-11 (1,35m). 
 

Mormorsfar är Baloubet du Rouet, som alla vet tävlades otroligt framgångsrikt av Rodrigo Pessoa med 3 Världscupsegrar i rad, OS guld och många vinster o placeringar på allra högsta nivå. Förutom det har han lämnat hundratals avkommor som tävlar/tävlat svår klass, för att bara nämna några; Chaman (Ludger Beerbaum), Bonzai H (Helena Persson), Arayan (Sergio Alvarez Moya) och den godkända hingsten Bubalu VDL (Jur Vrieling). Förutom Bubalu VDL så har Baloubet lämnat ytterligare 82 godkända söner, en av de mest kända och betydelsefulla ur avelssynpunkt är Balou du Rouet.
 

Mormorsmor Quinta tävlade med placeringar upp t.o.m. 1,35m hoppning. 
 

Mormorsmorfar är hingsten Chin Chin som även han är en mycket betydelsefull hingst som även han tävlat 1,60m Grand Prix, deltagit i flera Världscupfinaler och tävlat OS två gånger med sin ryttare Jaime Azcarraga.
 

Bakom dessa ston ovan nämda återfinns väldigt många ston med utmärkelserna keur, prest, pref mm.
 

Nova Scotia d'Ive Z är dräktig med VDL's upcoming star, hingsten Cohinoor VDL f-12 (e: Cornet Obolensky-Stakkato) och beräknas föla omkring 19/3-2018. Läs mer om Cohinoor HÄR!

HORSETELEX

Wilana

Wilana (ELIT) är född 2004 och är efter den betydelsefulla hingsten Indoctro (Capitol I-Caletto II) som blivit utsedd till Preferent i KWPN. Han har fler än 10 godkända söner och många avkommor i svår klass.

Morfar är den betydelsefulle Nimmerdorsonen Heartbreaker som både är utnämd till ambassadör och fått utmärkelsen keur i KWPN. Han tävlade själv 1,60m med Henk Nooren. Han har över 200 avkommor som tävlar/tävlat svår hoppning.

Mormorsfar Voltaire (Furioso II-Gotthard) tävlades 1,60m med Jos Lansink. Han har över 50 godkända söner, där Kannan (ue: Nimmerdor) är en av de mest kända och betydelsefullaste av dem.

Mormorsmorfar är ingen mindre än Ramiro Z

Wilanas mamma, Tilana-B, har tävlat svår hoppning (1,50m). 

Wilana själv är ELIT premierad på sina avkommors meriter.
Hon har ett blupindex i hoppning på 142!

Wilanas avkommor:

Womanaizer f-09 e: Berlin 5e placerad i 6-årschampionatet -15, tävlade Falsterbo som 7-åring och har placeringar i 1,40m som 8-åring.
Circus f-10 e: Cardento har placeringar i 1,30m.
Hold it against me f-11 e: Chacco Blue har placeringar i 1,30m.
Break the Ice f-12 e: Balou du Rouet har placeringar i 1,20m och har tävlat Falsterbo (5-års).
Trouble for me f-13 e: Corporal VDL 
Shot of Love f-15 e: Common Sense
Thunder Honey f-16 e: Thunder van de Zuuthoeve

Wilana kommer betäckas i början på 2018.


BLUP
HORSETELEX

 

Womanazier f-09 e: Berlin u: Wilana
Hold it against me f-11 e: Chacco-Blue u: Wilana
Break the Ice f-12 e: Balou du Rouet u: Wilana

Aranka

Aranka är f-05 och är e: Lupicor (Lux Z-Pilot). Lupicor var en hingst som presterade mycket bra i sporten och var deras kommande stjärna men som tyvärr gick bort i alldeles för tidig ålder. Lupicor är en av de högst rankade hingstarna i både Tysklands och Hollands avelsindex och har själv tävlat 1,60m framgångsrikt med Marco Kutscher. Han har över 50 avkommor i svår klass. Hans fader, Lux, deltog i OS i Sydney.

Arankas morfar är Gran Corrado (Grannus-Corrado I). Gran Corrado tävlade framgångsrikt upp t.om. 1,60m med Yves Houtackersoch har lämnat ca 20 st avkommor som tävlar/tävlat i svår klass.

Mormorsfar är Faust Z tävlade även han upp t.om. 1,60m, hans mormor är det betydelsefulla stoet Heureka Z som själv tävlade 1,60m och som är mormor till den kända Ratina Z som vann flera medaljer i OS med både Piet Raijmarkers och Ludger Beerbaum. 

Mormorsmorfar är ingen mindre än Ramiro Z.

Aranka själv har tävlat 1,20m i Holland med junior innan trauma satte stopp för vidare karriär.
Mor Uranka (stb. Ster prok) tävlar 1,30m klasser i Norge med fina resultat.
Det finns ett tiotal stambokförda ston med utmärkelsena Ster, keur prest, prest pref keur mm i Arankas härstamning.

Aranka fick 2017 sitt första föl, ett stoföl e: Tangelo van de Zuuethoeve. Estherville S.H bedömdes med 75% på fölbedömningen. Läs mer om Estherville under fliken unghästar.

Aranka är dräktig med Emerald van't Ruytershof och beräknas föla sista Maj 2018. Fölet går att tingas.

Emerald van't Ruytershof tävlas av Harrie Smolders och har vinster i den allra högsta ligan med bl.a. vinst i Nations Cup i Rotterdam 2016 och andra placerad i världscupfinalen samma år. Hanhar redan flera godkända söner som visar framfötterna både inom sporten och i aveln, t.ex. I'm Special de Muze (1,50m, ue: Nabab de Reve) och Jaguar vd Berghoeve (1,60m, ue: Nabab de Reve).


BLUP
HORSETELEX

Estherville S.H f-17 e: Tangelo u: Aranka